Inspiration

Från enskilda, lokala VVS-installatörer till rikstäckande installatörfirmor och hustillverkare inom både Sverige och Norge, vi levererar värme till såväl hus och lägenhetskomplex som museum och kontorsbyggnader. Värme från golv till tak, vi säljer golvvärme, radiatorer, konvektorer och klimatpaneler.

Kineum

Kineum – beläget i stadsdelen Gårda i Göteborg är det en byggnad fylld med det som ”hör hemma på ett 5-stjärnigt kontor”, helt enkelt en plats med olika tempon för olika situationer.

År: 2021-2022

Installatör: LG Contracting

Ort: Göteborg

Produkt: Radiator Klasik

Domstolsbyggnad Malmö

Med en yta på hela 27 000 kvm beräknas fastigheten för Malmö Tingsrätt, Förvaltningsrätten i Malmö och Hyres- och arrendenämnden i Malmö bli en av norra Europas största arbetsplatser för jurister.

Byggnaden beräknas stå klar 1: a kvartalet 2023.

År: 2021-2022

Installatör: Brion Rör

Ort: Malmö

Produkt: Radiator VK, konvektor Exakt

Munchmuseet

MUNCH förvaltar den underbara samlingen Edvard Munch testamenterade till Oslo kommun, som från 2021 fått en ny byggnad i Bjørvika. MUNCH har ett utställningsprogram som sträcker sig från Munchs konst till modernism och samtidskonst. Museet har också en rad interaktiva upplevelser, liveprogram, butik, digital produktion, uthyrningsverksamhet, förlags-/publiceringsverksamhet, forsknings- och utvecklingsarbete, ett antal samarbeten med internationella institutioner m.m.

År: 2018-2019

Installatör: GK RÖR AS

Ort: Oslo

Produkt: Radiator Klasik, Konvektor Korabase & Koraline

Økern Portal

Økern Portal är en av Oslos mest innovativa byggnader, som innehåller allt från flexibla kontorslokaler till restaurang- och kulturupplevelser. Högst upp i byggnaden hittar du Nordeuropas största takpark med löparbana, träningsredskap och hundratals ätbara växter som ger mat till både restaurangerna i byggnaden och boende i närområdet. Oslo Pensjonsforsikring äger Økern Portal. Bildkälla Vedal Entreprenør AS.

Jeg vil fremheve vårt største prosjekt noen gang Økern Portal (80 000m2), hvor Grad-in har virkelig vist at de kan levere både på pris, kompetanse sortemang, og leveranse dyktighet. Dette prosjektet hadde flere faser hvor det var korte leveringsfrister pga, kort tid imellom prosjektering og produksjon, Grad-in leverte over forventning. Så Grad-in er en våre foretrukne samarbeidspartnere.

Anders Henriksen Produksjonsansvarlig/Partner HR rør AS

År: 2020-2021

Installatör: HR rør AS

Ort: Oslo

Produkt: Radiator VKM8, konvektorer LKO och LDE

DB Schenkers terminal

Logistikterminalen i Södertälje, nära Stockholm, har en total yta på 14 400 m² och värms upp av en värmepump. Mer än 4 700 löpmeter av våra klimatpaneler har installerats på platsen.

Tekniken i takpanelerna hjälper till att minska energiförbrukningen med upp till 50 % och eliminerar luftburna parasiter. Terminalen öppnade 21 februari 2022.

Läs mer på DB Schenker | Globala logistiktjänster

År: 2021

Installatör: Tingvallastadensrör

Ort: Södertälje

Produkt: Klimatpanel Ferrum

Mjöstornet

Mjöstornet, världens högsta trähus,  omfattar totalt ca 15 000 kvm, sträcker sig över 18 våningar och innehåller bland annat lägenheter, hotell, kontor, restaurang och tillhörande gemensamma utrymmen. Totalhöjden är 85,4 meter. Det är också ett ”äkta” trähus helt konstruerat i trä. Det är byggt med en liknande teknik som den tidigare världsrekordhållaren Treet i Bergen, men byggtekniken har utvecklats ytterligare. Moelven, med produktion och huvudkontor alldeles i närheten av tornet, har levererat trästommen och likaledes norska Hent har varit huvudentreprenör.

År: 2018-2019

Installatör: GK Rör AS

Ort: Brumunddal

Produkt: Radiator Klasik, konvektor Exakt